ifeelkid

From the blog

WuFrn91

Μπαμπά, είμαι όμορφη;

- «Μπαμπά, είμαι όμορφη;»

– «Ναι. Είσαι πολύ όμορφη»

– «Μπαμπά, τι είναι όμορφη;» –

«Το να είσαι όμορφη σημαίνει πολλά πράγματα. Στην πραγματικότητα σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα. Eίναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις.

– «Πώς ξέρεις ότι είμαι όμορφη;»

Αυτό που ήθελα να πω:

Επειδή μπορώ και σε βλέπω όταν είσαι τόσο καλή. Επειδή τα μάτια σου μεγαλώνουν και χαμογελάς όταν βλέπεις κάτι που δεν έχεις ξαναδει. Επειδή το μέτωπο σου κάνει ζάρες όταν σκέφτεσαι επίμονα για κάτι. Γιατί όταν ενθουσιάζεσαι με κάτι αρχίζεις να τρέχεις με τα χέρια σε έκταση πίσω από την πλάτη σου. Γιατί όταν κοιτάζω τα μάτια σου βλέπω τη μητέρα σου και μου θυμίζουν πόσο πολύ αγαπιόμαστε. Γιατί σκαρφαλώνεις σε πράγματα που κανονικά δε θα έπρεπε να σκαρφαλώνεις.

Είσαι όμορφη όταν κάνεις ερωτήσεις. Είσαι όμορφη όταν σου απαντάω και μετά με ξαναρωτάς κάτι. Είσαι όμορφη όταν με κοιτάς με δυσπιστία και ρωτάς «αλήθεια, ή κάνεις πλάκα;» Είσαι όμορφη όταν γελάς με την απάντηση μου.

Το πρόσωπο σου είναι όμορφο όταν φιλάς τον αδελφό σου στο μέτωπο. Τα χέρια σου είναι όμορφα όταν τα απλώνεις για να πιάσεις τα δικά μου, όταν μεταφέρουν τις σκέψεις σου σε ένα κομμάτι χαρτί και μετά μετατρέπουν τον ενθουσιασμό σου σε παλαμάκια. Τα χέρια σου είναι όμορφα όταν αγκαλιάζεις τη μαμά σου, όταν τα κουνάς στον αέρα καθώς χορεύεις και όταν κρατάς το κεφάλι σου όταν διαβάζεις. Τα πόδια σου είναι όμορφα όταν τρέχεις και στρίβεις και ξανατρέχεις πάλι.

Είσαι όμορφη γιατί είσαι ζωντανή. Είσαι όμορφη γιατί έχεις την περιέργεια να μάθεις πράγματα. Είσαι όμορφη γιατί «ρουφάς» τη γνώση από τα πράγματα γύρω σου και μου τη μεταδίδεις με στόμφο σε οτιδήποτε κάνεις. Είσαι ο πιο όμορφος άνθρωπος που ξέρω.

Αυτό που είπα πραγματικά:

– «Γιατί απλά ξέρω.»

– «Ω, εντάξει, σε ευχαριστώ μπαμπά!»

Μετά έφυγες τρέχοντας. Με τα μάτια ανοιχτά. Τα χέρια πίσω. Tα πόδια στον αέρα. Είσαι τόσο μικρή για να ανησυχείς αν είσαι όμορφη, αλλά είσαι όμορφη όπως και να ‘χει. Τόσο, μα τόσο όμορφη…

the-3-bears

 

Πηγή : www.superdad.gr

 

iFeelKidwww.ifeelkid.grkids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας