ifeelkid

From the blog

Μικρά έργα τέχνης

Μικρά Έργα Τέχνης

Σας έχει συμβεί να γυρίσετε από τις καλοκαιρινές διακοπές με μια συλλογή από κοχύλια που τελικά δεν ξέρετε τι να την κάνετε;  «Τι ήθελα και τα μάζευα…» σκέφτεστε κάθε φορά που τα κοιτάτε κλεισμένα σε ένα βαζάκι (στην καλύτερη περίπτωση)! Όμως η αλήθεια είναι ότι τα κοχύλια στην άμμο είναι μικροί θησαυροί! Εκεί που περπατάς εμφανίζονται μπροστά σου και είναι σαν να σε παρακαλούν να τα μαζέψεις. Ε, λοιπόν, μαζέψτε τα άφοβα, και επίσης βγάλτε από το βαζάκι και όσα είχατε μαζέψει στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα για δημιουργία και καλλιτεχνία! Η ιδέα; Πανέμορφα καδράκια από κοχύλια είτε για να τα χαρίσετε στους φίλους σας είτε για να στολίσετε το δικό σας σπίτι!

 μικρά έργα τέχνης 2

Απαραίτητα Υλικά:

κοχύλια

νερομπογιές

κόλλα

χαρτί ακουαρέλας

ξύλινα καδράκια

 photo 3

 

Διαδικασία

Βήμα 1ο: Είναι γεγονός ότι τα κοχύλια είναι πολύ όμορφα από μόνα τους, ωστόσο για την υλοποίηση της παρούσας ιδέας, θα πρέπει να χρωματίσετε μερικά από αυτά με ακρυλική μπογιά (νερομπογιές). Τα παιδιά πραγματικά ξετρελαίνονται με τη διαδικασία και σύντομα θα έχετε μια σπάνια συλλογή από πολύχρωμα κοχύλια. Μόλις ολοκληρώσετε το βάψιμο, αφήστε τα κοχύλια να στεγνώσουν.

 

μικρά έργα τέχνης 3

 

Βήμα 2ο: Για να δημιουργήσετε το φόντο του πίνακά σας, πάρτε χαρτί ακουαρέλας, κόψτε το έτσι ώστε να χωράει στο καδράκι σας και χρωματίστε το όπως εσείς επιθυμείτε (πάλι με νερομπογιές όμως). Μπορείτε να βάψετε και το ίδιο το καδράκι στο χρώμα της αρεσκείας σας, αν και εμείς σας προτείνουμε το μαύρο, που σίγουρα θα αναδείξει το έργο σας.

 

μικρά έργα τέχνης 4

 

Βήμα 3ο: Ώρα για κολάζ! Κολλήστε τα κοχύλια στο χαρτί του φόντου, έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχέδιο που θέλετε λουλούδι, πεταλούδα, ήλιος κλπ. και ολοκληρώστε προσθέτοντας με πινέλο ή μαρκαδόρο μικρές κομψές λεπτομέρειες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άμμο. Απλώστε κόλλα στα σημεία που θέλετε και πασπαλίστε με άμμο. Περιμένετε να στεγνώσει καλά η κόλλα και έπειτα τινάξτε απαλά το χαρτί για να φύγουν τα περισσεύματα. Όταν είστε πια ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της δουλειάς σας, περάστε το χαρτί με τα κοχύλια στο καδράκι και voila! Έργο τέχνης!!!

  • μικρά έργα τέχνης 5

photo 2photo 1

Μεταφράζει και επιμελείται η Μαρία Ζουράρη

ifeelkid team

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας