ifeelkid

From the blog

upper_low_scheme

Αριάδνη – Μια ελληνική ζωγραφιά στα αστέρια

Η ζωγραφική της τετράχρονης Αριάδνης θα ταξιδέψει στο διάστημα, χάρη στη φαντασία της και στην επιμονή του πατέρα της. Τελικά δεν είναι δύσκολο να μάθουμε στα παιδιά πώς να απογειώνουν τα όνειρα και τις ικανότητές τους.

 

 Ariadne-

Στη ζωγραφιά της Αριάδνης επάνω δεξιά διακρίνεται ο ήλιος, αριστερά το φεγγάρι, και κάτω από το φεγγάρι οι πλανήτες, ενώ ακριβώς κάτω από το διαστημοπλάνο, με χρώμα μοβ, οι εξωγήινοι.
Μερικά από αυτά τα στοιχεία ενσωματώθηκαν στο τελικό σχέδιο του σκάφους ως διακοσμητικά.

 

Υπάρχουν γονείς που ονειρεύονται ακόμη σαν παιδιά και θέλουν τα όνειρά τους να φτάσουν στα αστέρια. Είναι εκείνοι που δίπλα στα δικά τους παιδιά και μαζί με αυτά κάνουν μερικές φορές τις επιθυμίες τους πραγματικότητα.
Κάπως έτσι, η ζωγραφική της μικρής Αριάδνης θα πετάξει στα 35 χλμ. από την επιφάνεια της γης με όχημα ένα βρετανικό διαστημοπλάνο, αφού ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες σχέδια ενηλίκων.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Στέλιος Ζαχαριάς, ο πατέρας της Αριάδνης, είναι αναγνώστης του βρετανικού ηλεκτρονικού περιοδικού The Register (www.theregister.co.uk) που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας και επιστήμης. Η συντακτική του ομάδα διοργανώνει συχνά πειράματα και διαγωνισμούς για να αποκτήσει μια διαδραστική σχέση με το κοινό του.
Αυτή τη φορά ανέθεσε σε φοιτητές από το Southampton να κατασκευάσουν ένα ερασιτεχνικό διαστημοπλάνο, το οποίο με τη βοήθεια μιας ρουκέτας θα μπορούσε να ταξιδέψει στα 35 χλμ. από την επιφάνεια της γης και να επιστρέψει πίσω. Με αυτόματο πιλότο φυσικά.
Όταν, μετά την υπερπήδηση πολλών εμποδίων, το διαστημοπλάνο ήταν έτοιμο, τύπωσαν τον σκελετό του σε εκτυπωτή 3D και ζήτησαν μέσω διαγωνισμού από τους αναγνώστες τους να το ζωγραφίσουν.

lohan_team_vulture_2

Ο Στέλιος, πήρε το σχέδιο και το πήγε στο σπίτι στην τετράχρονη Αριάδνη, εξηγώντας της το… πείραμα.
Για να εμπνευστεί της έδειξε δύο βίντεο στο YouTube: Το «Hello Kitty in Space» που δείχνει πώς μια 12χρονη έστειλε στο διάστημα την κούκλα της και το «A Toy Train in Space» που δείχνει πώς ένας πατέρας έστειλε το τρενάκι του γιου στο διάστημα.
Όταν η Αριάδνη ολοκλήρωσε το έργο της, ο Στέλιος το έστειλε στο Register, χρησιμοποιώντας το εξής ακλόνητο επιχείρημα: «η τετράχρονη κόρη μου τα καταφέρνει πολύ καλύτερα», με το οποίο φαίνεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις.
Στην ουσία βέβαια είχε κερδίσει η φαντασία της Αριάδνης. Η οποία και θα ταξιδέψει τελικά στο διάστημα σε λίγους μήνες και αφού λυθούν όλες οι πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος, φιλοτεχνώντας το επάνω τμήμα του διαστημοπλάνου Lohan (σωστά καταλάβατε, από το Λίντσεϊ Λόχαν), ενώ το κάτω θα κοσμεί η αγγλική σημαία.
Καλό ταξίδι λοιπόν στα όνειρα και τα έργα της μικρής Ελληνίδας με την ευχή να ταξιδεύουν πάντα ψηλά!

 

Δείτε το σχέδιο του διαστημοπλάνου δια χειρός Αριάδνης Ζαχαριά εδώ:

http://www.theregister.co.uk/2013/10/25/vulture_paintjob_proposal/

 

31ebdomades.blogspot.gr

Γράφει  η Κέλλυ Σώκου

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

 

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας