ifeelkid

From the blog

IMG_0048 copy

Μία εναλλακτική παιδική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Η Κυριακή είναι πάντα η καλύτερη μέρα για τέτοιου είδους εξορμήσεις.

Η διαδικασία ξεκίνησε ως εξής: “πάμε μία βόλτα στην Ακρόπολη;”
Η κατάληξη ήταν εντελώς διαφορετική, απλά γιατί μας παρέσυρε η πόλη…!

Το αυτοκίνητο επιλέξαμε να το αφήσουμε στον Κεραμεικό με τη δικαιολογία ότι περνάμε μία βόλτα πρώτα από την Τεχνόπολη. Είχε βλέπετε ένα φεστιβάλ σαγηνευτικό αλλά διόλου παιδικό. “Vinyl is back”, so was the smoke…
Αδύνατον να καθήσεις πάνω από 10′ στο χώρο με παιδιά. Το κάπνισμα δυστυχώς όσων δε σέβονται εαυτόν και νόμους παραμένει άλυτο πρόβλημα στην καθημερινότητα των Ελλήνων…
Έτσι προτιμήσαμε να ανασάνουμε λίγο αέρα παραπάνω και ανηφορίσαμε πεζοί για το καθεαυτό κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή στα στενά από Μεταξουργείο μέχρι Ομόνοια, συναρπαστική. Αν εξαιρέσεις τα “γνωστά” προβλήματα, ανακαλύψαμε όμορφους χώρους, χαζέψαμε σπίτια που αναπαλαιώνονται με μεράκι και διασχίσαμε τη βοή των λαών εκεί πίσω από την Μενάνδρου, τη Ζήνωνος και την Πειραιώς. Δύσκολη αποστολή να εξηγήσεις στα παιδιά τι είναι όλοι αυτοί οι “λαοί” και τι δουλειά έχουν σε κέντρο μίας ελληνικής πόλης.

Ένα πέρασμα από το φιλανθρωπικό σκοπό Food4Good, όπου οι παραγωγοί του iFeelKid συμμετείχαν αποκαλύπτοντας τις μαγειρικές τους ικανότητες και κατηφορίσαμε την Αθηνάς προς Μοναστηράκι.
Η μίνι έκθεση λουλουδιών απένταντι από το Δημαρχείο έδινε χρώμα και άρωμα. Η κρεαταγορά πιο κάτω έδινε μόνο άρωμα….
Η πλατεία στο Μοναστηράκι είχε παραδοθεί στους jazz ήχους της Athens Big Band 
Οι λαοί του υπόλοιπου κόσμου, αυτού που έχει μερικά ψιλά παραπάνω, απλωμένοι στις καφετέριες της Αδριανού απολάμβαναν καφέ, ούζο, τσίπουρο και ότι άλλο καλό σέρβιραν τα local tourist shops.
Η είσοδος για την Ακρόπολη όμως κλειστή…..!!! Η αναβολή της περιήγησης εκνέυρισε τους μικρούς μας συνοδούς. Αλλά η υπόσχεση πως θα το επαναλάβουμε την επόμενη Κυριακή, τους ηρέμησε.
Και μετά τι;
Λίγο μετρό, ένα πάρκο κατασκευασμένο από καλλιτέχνες, μία όπερα για παιδιά, λίγο σπιτικό φαγητό…

Γέμισε η μέρα μέχρι το απόγευμα, λύγισαν τα γόνατα αλλά είδαμε εικόνες διαφορετικές.
Εικόνες που διαμορφώνουν κουλτούρα, δημιουργούν απορίες και ερωτήματα στον κόσμο των παιδιών.

Υλικό για να συζητάμε όλη την εβδομάδα!

Δοκιμάστε τη δική σας βόλτα στο κέντρο αυτής της πόλης.
Θα βρείτε πολλά θέματα να συζητήσετε με τα παιδιά σας, θέματα που πηγάζουν από το συνδυασμό των δικών σας αναμνήσεων και των νέων παιδικών εμπειριών.

IMG_0047 copy

 

IMG_0051 copy

 

IMG_0053 copy

 

IMG_0055 copy

 

 

iFeelKid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας