ifeelkid

From the blog

recipe_main_DSD_4358

Κεφτέδες με δυόσμο και ούζο

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;;
Κάτι εύκολο,γρήγορο και σούπερ γευστικό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500γρ άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
  •  300 γρ κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
  •  5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικο μουλιασμένα σε νερό και καλά στιμμένα
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)
  • 4 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  •  αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα

Για τη συνοδευτική σάλτσα

  • 250 γρ γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός

 

recipe_main_DSD_4362

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
  • Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
  • Για τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.

Χρόνος εκτέλεσης : 1 ώρα

Πηγή : www.akispetretzikis.com

 

iFeelKid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας