ifeelkid

From the blog

Children-Performing-in-Play

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στο Εργαστήριο “Κινητήρας”

Σήμερα, το Κινητήρας studio στα πλαίσια της γνωριμίας με τα παιδιά για τη νέα χρονιά, θα πραγματοποιήσει ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα υποκριτικής και θεάτρου με το Δημήτρη Αγορά.

Παραστάσεις, δράσεις, μαθήματα και ακόμη περισσότερες… εκπλήξεις επιφυλάσσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος που μόλις ξεκινά για τους μικρούς φίλους του Κινητήρας Studio.

Στο καλλιτεχνικό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον του στη γειτονιά της Ακρόπολης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου, ενώ παράλληλα εξελίσσονται κι εμπνέονται μέσα από την ομαδική δημιουργία και την προσωπική παρατήρηση.

αρχείο λήψης

ΤΟ MAΘΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛEIΤΑΙ ΑΠO ΜΙΑ ΣΕΙΡA ΑΣΚHΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤYΣΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚH ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εισαγωγή στις πρακτικές του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης, αναφορά στις ιστορικές απαρχές και τα είδη του θεάτρου, καθώς και σε διαφορετικά συστήματα μεθοδολογίας της υποκριτικής και του σωματικού θεάτρου (physical theatre).

Η ένταξη στην ομάδα, η γνωριμία με τα μέλη της, αλλά και η ποιότητα της συνεργασίας είναι βασικά ζητούμενα. Οι έφηβοι θα αναπτύξουν δεξιότητες, θ’ απελευθερώσουν τη φαντασία τους, θα εξερευνήσουν τον αισθητηριακό τους κόσμο. Έτσι τα συναισθήματα θα εκφραστούν, και η σημασία του να ακούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα θα διασαφηνίσει την έννοια των ρόλων θεατρικά και κοινωνικά ενισχύοντας την επίτευξη στόχων.

Τα θέματα εναλλάσσονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Με το υλικό που θα προκύψει θα δημιουργηθεί μία ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό όπου κάθε μαθητής θα χαράξει την δική του πορεία και θα μπορέσει να μοιραστεί μία ιστορία χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα: σώμα, φωνή και πνεύμα.

 

 Τα μαθήματα λειτουργούν και ως προετοιμασία για την εισαγωγή στα καλλιτεχνικά σχολεία.

images

Ο Δημήτρης Αγοράς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου κι έχει μαθητεύσει κοντά στη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, το Δημήτρη Ήμελλο κ.α.

 

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Μ. Κακογιάννης), Ανοιχτό Θέατρο

(Γ .Μιχαηλίδης ), Θέατρο του Νέου Κόσμου (Ν. Γουλή), Altera Pars (Π. Νάκος), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης (Γ. Αντωνάκης, Μ. Μανουσάκης), Κινητήρας (Α.Γύρα) κ.α.

Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σήριαλ:

Κόκκινος Κύκλος, Τα παιδιά της Νιόβης, Για την Άννα, κ.ά. .Έχει διδάξει υποκριτική σε παιδιά και ενήλικες στο Μικρό Πολυτεχνείο, στη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και στο 2ο Δημοτικό Βούλας.

 

Κόστος: 40 ευρώ/μήνα

Υπεύθυνη Γραμματείας και Επικοινωνίας

Αγγελική Παύλου

secretary@kinitiras.com

+30 2109248328

www.kinitirastudio.com

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας