ifeelkid

From the blog

kIds weekend

Γύρω γύρω όλοι στην πόλη ! 8-10 Νοεμβρίου 2013

Εντάξει, νομίζουμε ότι ήρθε κι επίσημα ο χειμώνας.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι θα πυκνώσουν οι βόλτες μας στα μουσεία, στα θέατρα και στους χώρους που διοργανώνουν εργαστήρια.
Το σύνθημά μας αυτή την εβδομάδα είναι: η φαντασία κάνει θόρυβο.
Ακολουθήστε μας!

 

Γνωρίζουμε μια υπέροχη παρέα

Είναι πραγματικά η παρέα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.
Μιλάμε για τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα και τον Κλεομένη από το ομώνυμο έργο του Volker Ludwig.
Τα τέσσερα φιλαράκια μεταμορφώνουν την πολλές φορές αφιλόξενη πόλη σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους. Τόση ισχυρή είναι μάλιστα η φαντασία τους που κάνει θόρυβο!

theatro poreia tzela lela kornas

Η ιστορία αρχίζει ως εξής: «Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν…
Στη οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε: 2 κάδοι, 99 σκύλοι, 22 στύλοι της ΔΕΗ, 2 γραμματοκιβώτια, 1 περίπτερο, 33 γκρινιάρηδες, τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα , 33 φωνακλάδες, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά!!! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες!
Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος!
Οι μεγάλοι τα έχουν μπερδέψει. Πιστεύουν ότι φασαρία είναι οι φωνές των παιδιών που παίζουν και ησυχία τα αυτοκίνητα, οι κόρνες και οι μηχανές.»
Πολύ πιθανό αγαπητοί μας φίλοι τα παραπάνω να σας θυμίζουν την περιοχή που μένετε εσείς- κι ας μην τη λένε Σκουπιδοπόλεως.
Σας προτείνουμε αυτή την παράσταση με τα μάτια κλειστά γιατί πρόκειται για παραγωγή της παιδικής σκηνής του θεάτρου «Πορεία» (υπεύθυνη για την καταπληκτική παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» ). Κι αυτή τη φορά το έργο ανήκει στο είδος του χειραφετημένου παιδικού και νεανικού θεάτρου με έντονο τον κοινωνικό προβληματισμό – βλ. τα θέματα της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας και το δικαίωμα στο παιχνίδι ή αλλιώς: οι ανάσες και το οξυγόνο κάθε παιδιού σε αυτό πλανήτη.

mrz35

Info:
«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης»
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ και Βασίλης Κουκαλάνι
Πρωτότυπη μουσική:Φοίβος Δεληβοριάς.
Σκηνικά και κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκουκαι Αριστοτέλης Καρανάνος
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου.
Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος.
Κάθε Κυριακή στις 12:00
Γενική είσοδος: € 8
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία καθημερινές στις 10:00 π.μ.
Θέατρο Πορεία,
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69
Πλατεία Βικτωρίας
210.8210991 & 210.8210082

 

 Κόβουμε και ράβουμε πεταλούδες

Το πέταγμα τους σκορπίζει στον αέρα χρώμα και χαρά. Μια πολύ γλυκιά περιγραφή τους μας δίνει η Σοφία Μαντούβαλου στο βιβλίο της «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» (εκδόσεις Μεταίχμιο): «οι πεταλούδες, οι ψυχές της αγάπης, οι φτερωτοί πανέμορφοι συγκάτοικοι της γης.»
Πρόκειται για μια ιστορία με φόντο ένα φουστάνι με πεταλούδες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης. Αυτό το Σάββατο λοιπόν η συγγραφέας θα αναλάβει χρέη …μοδίστρας για να ετοιμάσει με τη βοήθειά σας ένα μεγάλο φόρεμα από χαρτί και αγάπη! Αφού ακούσετε πρώτα τη αφήγηση του βιβλίου της από την ίδια θα φτιάξετε στη συνέχεια τις δικές σας χάρτινες πεταλούδες, θα τις ζωγραφίσετε και θα γράψετε πάνω σε αυτές τις ευχές σας. Ύστερα θα τις τοποθετήσετε πάνω στο χάρτινο φουστάνι συνθέτοντας έτσι ένα πανέμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας των λαών. Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια.

TO_FOUSTANI_ME_tIS_PETALOUDES

 

Info:
Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Ώρα 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής καλείτε στο 211 300358
Πολυχώρος Εκδόσεων Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118

 

Γνωρίζουμε τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου

Είναι από τα πιο σημαντικά ελληνικά έργα παιδικού θεάτρου γι’ αυτό κι αν δεν το έχετε ποτέ δει μέχρι στιγμής σε κάποια εκδοχή το αυτή εδώ είναι μια άριστη ευκαιρία να γνωρίσετε τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καολογεροπούλου.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης για όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου θα παρουσιάζει δωρεάν τον «Οδυσσεβάχ», το πρώτο πολυμεταφρασμένο, ιστορικό πλέον, θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Το βασικό θέμα της ιστορίας είναι η νοσταλγία για την πατρίδα αλλά κι η θέληση κι η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς. Και με τι όμορφο τρόπο τα έγραψε όλα αυτά η πολυαγαπημένη μας Ξένια: χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μια νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια. Και κάπως έτσι ο Οδυσσεβάχ είναι από την Ιθαγδάτη και ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Ετοιμαστείτε να δείτε μια σκηνή που θα μετατραπεί ολόκληρη σε καράβι για να σας ταξιδέψει σε νησιά και χώρες μαγικές όπου θα συναντήσετε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες και πειρατές.

ODYSSEBAX

Info:
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζάκας
Μουσική: Βαγγέλης Αυγέρης
Κοστούμια: Τούλα Μοραΐτου
Ημέρες παραστάσεων: Σαββατοκύριακα 2/11 – 24/11
Ώρες παραστάσεων Σάββατο 17:00 και Κυριακή 11:00
Είσοδος: Δωρεάν
Εστία Νέας Σμύρνης
Κων/νου Παλαιολόγου 1
2109333702

Κάνουμε γιόγκα και θεατρικό παιχνίδι

Το ραντεβού με τους φίλους μας είναι στο γνωστό μας Κέντρο BabyFeat.
Το Σάββατο έχει γιόγκα για γονείς με παιδιά (από 3 ετών) με την Χριστίνα Μάτση και την Κυριακή θεατρικό παιχνίδι (για παιδιά 4-8 ετών) με την Χριστιάννα Παπαδοπούλου.
Φυσικά αν θέλετε λέτε στη μαμά και το μπαμπά να σας συγκεντρώσουν τα πραγματάκια σας –ρούχα, βιβλία κι άλλα βρεφικά/ παιδικά είδη- που δε θέλετε πια για να τα ανταλλάξετε με άλλα που χρειάζεστε αυτή την περίοδο.

parent-child-yoga-ci

 

Info:
Σάββατο- 17:00-18:00
Κυριακή: 16:00-18:00
Αλμήνης 16, Κάτω Πετράλωνα
210 4835152
Είσοδος για τα μέλη δωρεάν
Για μη μέλη € 5

 

Γινόμαστε Αρχαίοι Έλληνες

Ωραιότατο το μουσείο «Ηρακλειδών»το έχετε επισκεφτεί ποτέ; Τώρα που το νέο του εργαστήριο είναι άκρως ενδιαφέρον δεν θα χάσετε την ευκαιρία να το κάνετε. Απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και 8-11 ετών κι έχει τίτλο «Ανακαλύπτω τα Αρχαία Ελληνικά μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες» (διδάσκει η φιλόλογος Ζανίνα Βάσση). Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθείτε με την αρχαία ελληνική γλώσσα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες που θα σας δώσουν μια ιδέα για το πως ήταν η γλώσσα κι η καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων.
Αυτή την Κυριακή το εργαστήριο είναι για τα παιδιά από 5-8 ετών και το αντικείμενο είναι ο προφορικό λόγος και πως μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε ως εργαλείο για να μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε τις ιδέες και τα επιχειρήματα μας.
Ο ρητορικός λόγος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα για την αρτιότητα των επιχειρημάτων του, οπότε μήπως να γίνετε κι εσείς σιγά-σιγά «ρήτορες» για να καλλιεργείτε την πειθώ και να μάθετε πως είναι ο σωστός τρόπος για να ανταλλάσουμε απόψεις; Ακόμα θα μάθετε νέες (ή μάλλον παλιές που παραμένουν για πάντα νέες) λέξεις μέσα από το παιχνίδι και θα ψάξετε ανάμεσα σε πλήθος γραμμάτων για να τις σχηματίσετε. Κάθε φορά που μια ομάδα θα φτιάχνει τη σωστή λέξη στα αρχαία ελληνικά θα επιβραβεύεται!

iIRAKLEIDON

Info:
11:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: € 15
Ηρακλειδών 16, Θησείο
210 34 61 981

 

Χορεύουμε! (με τη μαμά και το μπαμπά)

Λατρεύουμε το χορό τελεία και παύλα. Ο χορός είναι διασκέδαση, αγάπη (για τον εαυτό μας και το σώμα μας), έκφραση…Στον πολυαγαπημένο μας χώρο Κινητήρας Studio γονείς και παιδιά από 2 έως 5 ετών χορεύουν κι εκφράζονται με τη βοήθεια της χορεύτριας Σάνιας Στριμπάκου. Μέσα από μια ποικιλία δημιουργικών κινητικών παιχνιδιών θα διαπιστώσετε τι όμορφα που είναι να χορεύουμε μαζί με άλλους ανθρώπους και να συνυπάρχουμε όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς. Παράλληλα θα δουλέψουμε όλοι μαζί την ισορροπία, την ελαστικότητα, το συντονισμό, την ταχύτητα και την ανάπτυξη της επικοινωνίας. Όλε!

kids-dance

 

Info:
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
210 9248328
Κάθε Σάββατο, 10:30-11:30
Έως 21/12
€ 12 το μάθημα

 

Βόλτα στο Ναυτικό Μουσείο

Κι άλλο μουσείο, ναι, ναι, εδώ για έκθεση ζωγραφικής (μη ξεχνάμε και τις καλές τέχνες). Τις πολύχρωμες ζωγραφιές υπογράφουν τα παιδιά-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) που δημιούργησαν τα έργα τους με βάση το θέμα«Αρμενίζοντας σε Καθαρές, Γαλάζιες Θάλασσες».
Τα 56 ομαδικά έργα που θα προβληθούν, επιλέχθηκαν με μεγάλη δυσκολία μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές στους Ετήσιους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής που διοργάνωσε η «Παιδική HELMEPA» από το 2006 μέχρι σήμερα, στους οποίους έχουν πάρει μέρος πάνω από 15.000 μαθητές, ηλικίας 5-13 ετών. Μετά από την έκθεση βολτίτσα στο όμορφο λιμάνι μας.

Poster-HELMEPA-2011

Info:
Ως 22/11
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 09:00-14:00
Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα
Πειραιάς
210 4516264, 4286959

 

Κλείνουμε –δωρεάν-εισιτήριο για παραμυθένιο ταξίδι

Την πρόσκληση μας τη στέλνει η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου» η οποία για τρίτη χρονιά διοργανώνει το πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιού «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» που θα ολοκληρωθεί με το «2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού» την Άνοιξη του 2014. Καταξιωμένοι παραμυθάδες χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους υπέροχα παραμυθένια ταξίδια. Το πρόγραμμα των αφηγήσεων είναι το εξής:
9/11- Λήτα Αγγέλου
23/11- Λιόγαρη Χριστίνα
30/11- ΙΕΚ ΑΚΜΗ
7/12- Ροβόλα Δέσποινα
14/12- Ταβερναράκη Αγγελική

viomatikiparousiasiparamithiou

Info:

Δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, τα οποία θα συνοδεύονται από γονείς στα τηλέφωνα της γραμματείας της Δημ. Βιβλιοθήκης: 2105716057 & 210 5716069.
Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως

 

Επιλέγει και επιμελείται η Δήμητρα Τριανταφύλλου

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας