ifeelkid

From the blog

featured

Γύρω- γύρω όλοι στην πόλη! – 04-06 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμοι για νέες εξορμήσεις στη πόλη μας;

Πάμε!

 

Φεστιβάλ παιχνιδιού στην Πλάκα

paigniothen 2

Το λένε «Παιγνιόθεν» κι είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει. Τι είναι; Ένα φεστιβάλ για μικρούς, μεγάλους, για άτομα με ή χωρίς αναπηρίες που διοργανώνουν το Σάββατο 5/10  ο Πολιτιστικός Φορέας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» μαζί με τον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων» σε συνεργασία με τo art café «Κιμωλία» και το «Athens Plaython». Βασικό του συστατικό είναι φυσικά το παιχνίδι και μάλιστα στις πιο ενδιαφέρουσες μορφές του, δηλαδή το ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι αλλά και το σύγχρονο παιχνίδι πόλης. Μερικοί από τους φορείς που συμμετέχουν στο φεστιβάλ κι έβαλαν το χεράκι τους γι’ αυτή τη διοργάνωση είναι: «Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης», «Δίκτυο για Τα Δικαιώματα του Παιδιού», «Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης», «Very Special Arts» κ.α Το πανέμορφο περιβάλλον στο οποίο θα παίζουμε όλοι μαζί είναι οι πεζόδρομοι των οδών Σωτήρος, Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα αλλά κι η σχολή Χιλλ (εδώ θα διοργανώνονται τα εργαστήρια). Σημειώστε μερικά από όσα έχει το μενού του φεστιβάλ: σταθμοί παιχνιδιού, παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης μέχρι κι εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών. Η πρώτη εκδήλωση που θα ζεστάνει το κέφι μας θα διοργανωθεί μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 4/10 στις 18:20 κι ο τίτλος της είναι «Η Σοφία του Κόσμου σε 42» ή αλλιώς μια περιπατητική αφήγηση παραμυθιού με σημείο συνάντησης το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Σας δίνουμε και μερικές ακόμα πληροφορίες για να αρχίσετε από τώρα να φαντάζεστε τι θα κάνετε στο «Παιγνιόθεν»- εργαστήρι ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα , αυτοσχεδιασμοί πάνω στον εικαστικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, βιωματικό εργαστήρι «Παραμύθι να σε κινήσει κ.α» Κι όσο θα σκέφτεστε το Σάββατο μη ξεχνάτε το μήνυμα αυτής της γιορτής: το καλύτερο παιχνίδι είναι αυτό που μας χωράει όλους, φίλους με  ή χωρίς ειδικές ανάγκεςφίλους με άσπρη ή μαύρη επιδερμίδα. Για να μάθετε όλα τα νέα και το πρόγραμμα επισκεφτείτε τη σελίδα του Παιγνιόθεν στο facebook. Καλή διασκέδαση!

 paigniothen

Info: 5/10 με είσοδο ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες. Από τις 11:00 μέχρι αργά το βράδυ.

 

Τρέιλερ

 

 

Ζουμ στη παιδική αθωότητα

Θέλετε να μάθετε πως φαίνεστε όταν παίζετε; Τι εκφράσεις παίρνετε όταν χαίρεστε, όταν σκέφτεστε ή όταν φτιάχνετε κάτι που σας αρέσει; Τότε βουρ στην έκθεση «Μια ιδέα: παιδική αθωότητα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δέκα από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους, οι: Νίκος Βαρδακαστάνης, Μάρα Δεσύπρη, Ναταλία Δοκουμετζίδη, Γιώργος Καπλανίδης, Κοσμάς Κουμιανός, Ολυμπία Κρασαγάκη, Στέφανος Σάμιος, Χρήστος Σαρρής, Τάκης Σπυρόπουλος και  Χρήστος Τζήμας εστίασαν στις έννοιες που σχηματίζουν τον κόσμο μας: παιχνίδι, ανεμελιά, ικανοποίηση, αγάπη, θυμός, όνειρα, τρυφερότητα αγκαλιά. Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα προσφερθούν στην Πρότυπη Στέγη Ανηλίκων Περισσού.
paidiki athootita 2
Info: 6- 27/10. Εγκαίνια: 6/10 στις 19:00. Πειραιώς 206, Ταύρος. Είσοδος: ελεύθερη.

 

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου μας ξαναχτυπά την Πόρτα

Τόσο πολύ σας άρεσε η επίσκεψη στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα που… αναγκάσατε την γλυκύτατη κυρία Καλογεροπούλου να βάλει άλλη μια μέρα δωρεάν αφήγησης παραμυθιών (με αφηγήτρια την ίδια). Τη Δευτέρα 7/10 στις 18:30  είναι ευκαιρία να την ακούσουν όσα παιδάκια δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες φορές. Και φυσικά, μη ξεχνάτε να δηλώσετε συμμετοχή στα θεατρικά εργαστήρια που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες- (μερικά από όσα θα μάθετε εδώ είναι ο αυτοσχεδιασμός, τα παιχνίδια ρόλων, κινητικές και σωματικές ασκήσεις κ.α) ή στο μικρό εργαστήρι για γονείς και παιδιά από 2-4 ετών (παίζουμε , αγγίζουμε και γνωρίζουμε τον κόσμο με οδηγό τη μαμά και το μπαμπά). Οι δάσκαλοι είναι πραγματικά ένας κι ένας. Εκτός από τη Ξένια Καλογεροπούλου σημειώστε ακόμα την Πέγκυ- Στεφανίδου Τσιτσιρίκου –νηπιαγωγό, εκπαιδευτικό και διευθύντρια των εργαστηρίων-, τη Μάρθα Κλουκίνα – χορογράφο και χορεύτρια- τη Σοφία Πάσχου – ηθοποιό και μουσικό- κ.α

 ergastiri_MG_1866A_p

Info: Εργαστήρια παιδιών:  Προνήπιο-Νήπιο: 17/10-29/5, κάθε Πέμπτη 16.45-18.00. Α-Β Δημοτικού: 17/10-29/5  κάθε Πέμπτη 18.00-19.30. Γ-Δ Δημ: 19/10-31/5 κάθε Σάββατο 11.00-13.00. Ε- Στ Δημ . 18/10-30/5 κάθε Παρασκευή 17.00-19.00. Πληροφορίες: Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο). Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, 210 3249829

 

 

Η σούπερ παράσταση της εβδομάδας

Έχει τίτλο «Ο Καπετάν Φασαρίας», τη δημιούργησε η πολύ πολύ αστεία θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες και παρουσιάζεται ύστερα από πρωτοβουλία του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε.), μια μη κερδοσκοπική εταιρία που διοργανώνει κοινωνικές- πολιτιστικές δράσεις. Στο έργο του Κοσμά Χειράκη, δύο φίλοι αποφασίζουν να γίνουν πειρατές και να κατακτήσουν τον κόσμο. Πριν καν ξεκινήσουν, μέσα από μπερδέματα και παρεξηγήσεις, αλλά και μέσα από την δυνατή φιλία που τους δένει θα ανακαλύψουν μικρές και μεγάλες αξίες της ζωής. Με δύο λόγια: κάθε φορά που με γενναιότητα κάνουμε το πρώτο βήμα, έρχεται κι άλλο ένα που μας φέρνει πιο κοντά στα όνειρα μας κι αυτά δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε ποτέ.

fasarias

Info: Παίζουν: Κοσμάς Χειράκης, Χριστίνα Χριστοδούλου. Από 6/10 και κάθε Κυριακή στις 11:30. «Αίθουσα ΔΡΩ», Διστόμου 45 Κολωνός, 210 5150050, είσοδος: 5

 

Γινόμαστε μικροί κινηματογραφιστές

Πόσες φορές όταν βλέπετε κινούμενα σχέδια δεν έχετε αναρωτηθεί: «πως συμβαίνει άραγε αυτό το θαύμα στην οθόνη μας;» .Ώρα να μάθετε την απάντηση στο κινηματογραφικό στέκι της Αθήνας «Exile Room» που φέτος επαναλαμβάνει τα εργαστήρια εκμάθησης τεχνικών κινούμενης εικόνας. Τα μυστικά της κινούμενης εικόνας αλλά και το πως μπορείτε να μάθετε να φτιάχνετε ταινιάκια μικρού μήκους θα σας τα μάθει η εκπαιδεύτρια animation, Χριστίνα Ντεπιάν.

kid-director-microphone1

Info:  Τα παιδικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 6, 13, 20 Οκτωβρίου και 10 Νοεμβρίου. Το εργαστήριο που ξεκινάει 12:00 και τελειώνει 14:00 είναι σχεδιασμένα για παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού ενώ το 15:00-17:00 για παιδιά Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού. Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο: 10. Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο:  € 60. Πληροφορίες κι εγγραφές μεταξύ 11:00 – 15:00 στο τηλέφωνο 210-3223394 ή στο exile.room@gmail.com.

 

Μαθαίνουμε να γράφουμε όμορφες ιστορίες

Καλό το να διαβάζουμε ωραία παραμύθια αλλά που και που δε σας γαργαλάει η περιέργεια να δείτε πως θα ήταν αν γράφατε κι εσείς το δικό σας; Ευκαιρία να το κάνετε στα νέα εργαστήρια δημιουργικής γραφής του Πολυχώρου Μεταίχμιο.Η υπεύθυνη του εργαστηρίου Άλκηστης Χρονάκη θα σας δείξει πώς να αξιοποιείτε τη φαντασία σας για να διασκεδάζετε γράφοντας τις ιστορίες σας γνωρίζοντας μάλιστα νέους φίλους. Προετοιμαστείτε για διασκεδαστικές ασκήσεις, παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της  δικής σας ιστορίας. Α! Και μη ξεχάσετε να πείτε στη μαμά και στο μπαμπά πως με τη δική σας εγγραφή στο εργαστήριο εκείνοι θα κερδίσουν δωρεάν ένα βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο.

3

Info: Σάββατο 5 και 19 Οκτωβρίου, 2 και 23 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου 2013, 11 Ιανουαρίου 2014. Κόστος: € 80 για κάθε παιδί, € 140 για δύο αδέρφια (και για τις έξι συναντήσεις). Διάρκεια συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00. Για παιδιά 8-10 ετών .Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο 211 3003580.

 

Κάνουμε παρέα με το Μίκυ και τα άλλα παιδιά

Αν σας έχουν λείψει η Μίνυ, ο Μίκυ, η πριγκίπισσα Sofia κι ο πειρατής Jake ευκαιρία να τους συναντήσετε στο εμπορικό κέντρο Golden Hall όπου θα σας περιμένουν για φωτογραφίες – πείτε στη μαμά και στο μπαμπά να σας βγάλουν πολλές- και διαδραστικά παιχνίδια. Το «10ήμερο Γιορτής Disney» είναι μια συνεργασία του OTE TV και του Disney Junior που αφορά παιδάκια από 3-10 ετών. Το πρόγραμμα να περιλαμβάνει: φωτογράφηση με τις μασκότ Mickey και  Minnie, ανάγνωση παραμυθιών, ζωγραφική, χειροτεχνίες και χορό.

 golden-hall-giorti1-445x330

Info:  Κάθε μέρα μέχρι τις 5/10 από τις 11:30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι.

 

Συμμετέχουμε σε Ομάδες παιχνιδιού

Μιλάμε για τις ομάδες παιχνιδιού που έφτιαξε τοPlayground Hellas για το  Κέντρο Babyfeat στα Πετράλωνα. Οι τομείς που καλλιεργούνται είναι: ανάπτυξη της κινητικότητας, εναλλακτικές δραστηριότητες, ελεύθερο παιχνίδι, κανόνες υγιεινής, γνωριμία με το σώμα μας, ένταξη στην ομάδα, αλληλεγγύη, επικοινωνία, γλώσσα και γραφή, θεατρική έκφραση, μουσική και λίγο από φυσικές επιστήμες και τεχνολογία. Όρεξη να ‘χετε να μαθαίνετε δηλαδή! Πάντως ως πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός για παιδιά στο διαδίκτυο δε θα μπορούσαμε να μην εκδηλώσουμε τη συμπάθεια μας για την μουσική ομάδα όπου θα ακούτε διάφορα είδη μουσικής, θα παίζετε με μουσικά όργανα, θα τραγουδάτε και θα χορεύετε! Για να μη σας πω για την καλλιτεχνική ομάδα όπου θα ζωγραφίζετε σε πίνακα, σε χαρτί, σε ύφασμα και  σε γυαλί. Σημειώστε μερικά ακόμα που μπορείτε να κάνετε εδώ: να μαγειρέψετε, να φυτέψετε και να κάνετε πειράματα.

playgroup@babyfeatcenter-500x500
Info: Έναρξη: 2/10. Για παιδιά από 2-5 χρονών.  Κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 και κάθε Πέμπτη 11:00-13:00. Αλκμήνης 16, Πετράλωνα. Πληροφορίες κι εγγραφές: 210 6090770

 

Επιλέγει και επιμελείται η Δήμητρα Τριανταφύλλου

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας