ifeelkid

From the blog

ameli

“Γιατί…;” – Απαντήσεις σε παιδικά ερωτήματα

Βοηθήστε τα παιδιά  σας να επικοινωνήσουν μαζί  μας, στείλουν τα δικά τους ΓΙΑΤΙ…

Υπάρχει πάντα η σελίδα μας στο f/b  – Παρέα με την Αμελί, στον ifeelkid-  που μπορεί να φιλοξενήσει ότι σας αρέσει…

Στείλτε μας μια φωτογραφία σας, μια ζωγραφιά, ή ένα γρίφο …

Και εάν έχετε κάποια απορία θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ή θα ρωτήσουμε τους ειδικούς μας!!!

 

ΓΙΑΤΙ φοβάμαι τους κλόουν;  

Ρωτάει η Κατερίνα από Αγ. Αναργύρους.

El payaso

Ευχαριστούμε πολύ που ρωτάς, και έτσι δίνεται η ευκαιρία σε όλους να μάθουν για έναν φόβο αρκετά συνηθισμένο…

Λοιπόν δεν είσαι μόνη σου!!!  Άνθρωποι σε όλες τις ηλικίες έχουν παραπονεθεί ότι τους τρομάζουν οι κλόουν.  Τι κι αν φορούν αστεία ρούχα, έχουν κόκκινη μύτη και  κάνουν γκριμάτσες…  Υπάρχει Κόσμος που δε  νιώθει τόσο άνετα όταν βλέπει κλόουν , φτάνοντας μέχρι και σε αίσθημα φόβου αντικρίζοντάς τους. !!!   Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που τους φοβούνται.    Μπορεί να φταίει η περούκα ή αυτά τα παρδαλά ρούχα… Ίσως το ψεύτικα,  ζωγραφισμένο χαμόγελο. Ή το γεγονός ότι κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Η « φοβία των κλόουν “είναι μια από τις 10 συχνότερες φοβίες που συναντάμε γύρω μας.

Ακόμα και οι διάσημοι δεν αποτελούν εξαίρεση.  Σταρ όπως ο Daniel Radcliffe , ο Johnny Depp , αλλά και ο ράπερ P Didd y δεν αντέχουν ούτε κατά τύχη να δουν μπροστά τους κλόουν, με τον Diddy να απαιτεί με συμβόλαιο να μη συναντά κάποιον.

Τι  μπορείς να κάνεις τώρα…  ΑΝ πας σε κάποια παράσταση του Τσίρκο σίγουρα θα έχουν κλόουν. Νομίζεις πως θα άντεχες να τους δεις από κοντά? Και εάν ήσουν κρυμμένη στο καμαρίνι την ώρα που άλλαζαν, και έβλεπες ότι είναι κανονικοί άνθρωποι, αυτό θα σε έκανε να νιώσεις καλύτερα?  Μήπως εάν τραβούσες τη μάσκα και έβλεπες το πραγματικό τους πρόσωπο?  Να ξέρεις πως πρόκειται για ηθοποιούς – παίζουν ένα ρόλο εκείνη τη στιγμή – και τίποτα παραπάνω. Αν όμως όσα και αν σου πω, εσύ ένα χτυποκάρδι ακόμα το έχεις, θα κάνεις καλά να ακούσεις τον εαυτό σου και να κάνεις ότι σε κάνει να νιώσεις καλά!!!

Εμένα πάντος  οι κλόουν δεν με φοβίζουν, αλλά τις απόκριες δεν θα ντυθώ κλόουν…χαχαχαχαχ!!

 

ΓΙΑΤΙ πρέπει να πηγαίνω σχολείο κάθε μέρα;  

Ρωτάει ο Σπύρος από Αιγάλεω

boy_backpack

Έλα μου ντε!!!  Και εγώ αναρωτιόμουν όταν ήμουν μικρή!!!  Και τότε ρωτούσα τη μαμά και εκείνη μου έλεγε ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί αλλιώς δεν θα μάθω τίποτα!!!  Βέβαια αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε και  οι μεγάλοι να πηγαίνουν συνέχεια σχολείο, για να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Όμως οι μεγάλοι μαθαίνουν πράγματα ενώ δεν πηγαίνουν πιά στο σχολείο… Ουφ, μπέρδεμα…

Ακόμα δεν έχω απαντήσει σε όλες τις απορίες μου, αλλά θα προσπαθήσω να σου πω… Λοιπόν στο σχολείο μαθαίνουμε να διαβάζουμε, να γράφουμε, να μετράμε, αλλά κυρίως αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι  να μαθαίνουμε!!!  Σιγά σιγά καταλαβαίνουμε ότι η γνώση μας ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Αρχίζουμε να μπαίνουμε στη ζωή… Έπειτα μας ξυπνά η περιέργεια, και χωρίς να το καταλάβουμε αφού γίνεται σιγά-σιγά, θέλουμε να μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

Και οι μεγάλοι μαθαίνουν συνέχεια… μέσα από τη δουλειά τους ή τη συναναστροφή με φίλους, ακόμα και από συζητήσεις που παρακολουθούν ή από τον κινηματογράφο ή και τα βιβλία… Κάποιο μάλιστα- όπως κι εγώ αυτό έκανα- επιστρέφουν στα θρανία και σε μεγαλύτερη ηλικία!!! Αλλά κι έτσι να μην γίνει, υπάρχει πάντα το Διαδίκτυο, όπου μπορείς να αναζητήσεις πληροφορίες για πολλά θέματα.

Τα παιδιά χρειάζονται ένα σταθερό πλαίσιο για να μπορούν να οργανώσουν τη σκέψη και τη γνώση τους και αυτό το πλαίσιο το παρέχει το σχολείο. Ο απαραίτητος χρόνος και η ενέργεια είναι προνόμιο των νέων, ενώ ο ενήλικας μαθαίνει διαφορετικά γιατί χρησιμοποιεί όσα γνωρίζει ήδη, αλλά και ταξινομεί και οργανώνει τη γνώση διαφορετικά. Επομένως πιθανά να είναι πιο αποτελεσματικός από το μαθητή…. Αν θες να μαθαίνεις χωρίς να πηγαίνεις σχολείο, θα πρέπει να περιμένεις να μεγαλώσεις….

Καλό διάβασμα!

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας