ifeelkid

From the blog

living-the-life-you-want-2

Γιατί…; Απαντήσεις σε παιδικά ερωτήματα

Γιατί δε ζουν όλοι όπως εμείς; (Ρωτάει ο Παύλος από την Αγία Παρασκευή)

Το παρατηρούμε καθημερινά… το βλέπουμε στους φίλους μας, στους γνωστούς και σε συγγενείς: δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έτσι ακριβώς δεν ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Οι φίλοι μας δεν έχουν το ίδιο χαρτζιλίκι με εμάς, δεν φοράμε τα ίδια ρούχα, δεν τρώμε όλοι την ίδια ώρα, δεν συχνάζουμε στα ίδια μέρη, δεν έχουμε τις ίδιες συνήθειες.
Ο κάθε άνθρωπος είναι μέλος ενός μεγαλύτερου συστήματος. Κατ’ αρχάς της οικογένειάς του. Έπειτα της γειτονιάς και της πόλης του. Στη συνέχεια της χώρας του και τέλος, του κόσμου όλου! Δείτε πόσες πολλές επιρροές δέχεται ένας άνθρωπος! Ανάλογα με το χαρακτήρα του, τις επεξεργάζεται διαφορετικά ο καθένας από μας. Και καταλήγει, να διαλέγει αυτές που τον εξυπηρετούν καλύτερα για να μπορεί να ζει ειρηνικά μαζί με τους αγαπημένους του, και να προσφέρει στην κοινωνία.

london_kids

Φανταστείτε ότι πρέπει να μετακομίσετε σε μια άλλη πόλη, πολύ μακριά ή λιγότερο μακριά από τον τόπο γέννησής σας. Εκεί θα θεωρείστε ξένοι, ή διαφορετικοί από τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να αισθανθείτε ότι έχετε προσαρμοστεί στις καινούριες συνήθειες του τόπου, και λίγο περισσότερος χρόνος για να αλλάξετε τις δικές σας συνήθειες. Σε λίγο καιρό οι διαφορές δεν θα μοιάζουν τόσο έντονες. Θα υπάρχουν όμως.
Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να μπορέσουμε να δεχθούμε την διαφορετικότητα του άλλου.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κανένας λαός δεν είναι όμοιος με τον άλλον. Άλλοι ιστορία έχουν οι Κινέζοι, άλλη οι Έλληνες. Διαφέρουμε στην κουλτούρα, στην καθημερινότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, στα φαγητά, στα ρούχα και σε πολλά άλλα.

Michael-and-kids-in-London

Και αυτό είναι που κάνει τόσο ενδιαφέρουσα τη ζωή. Αν σκεφτείτε ότι ο κάθε λαός έκανε και διαφορετικές ανακαλύψεις-ανάλογα με τις ανάγκες του- που στη συνέχεια έκαναν το γύρο του κόσμου και έφτασαν παντού, θα καταλάβετε πόσο σημαντική για την εξέλιξή μας σαν είδος, είναι η διαφορετικότητα των λαών άρα και των ανθρώπων.
Επομένως, μπορεί ο γείτονας να μην έχει υπολογιστή, αλλά μπορεί να σου μάθει οριγκάμι ή ένα διαφορετικό παιχνίδι που δεν το έχεις καν φανταστεί!
Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε ζούμε με τον ίδιο τρόπο!

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας