ifeelkid

From the blog

296cd9de158e249f3870555c2eeb013a_L

Παιδί και τηλεόραση

Αλήθεια… πόσες ώρες βλέπει τηλεόραση το παιδί σας;

Στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στη Γερμανία, ζητήθηκε από 1.900 παιδιά να σχεδιάσουν έναν άνθρωπο. Τα πάνω σκίτσα ανήκουν σε παιδιά που παρακολουθούσαν έως μια ώρα καθημερινά τηλεόραση, ενώ τα κάτω σε αυτά που παρακολουθούσαν τουλάχιστον 3 ώρες καθημερινά τηλεόραση.

sketch_kids_TV-300x175

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα παιδιά που καθηλώνονται καθημερινά για πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αντιμετωπίζουν στο μέλλον προβλήματα ανάγνωσης, καθίστανται λιγότερο δημιουργικά και εμφανίζουν μειωμένη κριτική σκέψη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για:

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 3 ΕΤΩΝ

Δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση. Η ταχύτατα εναλλαγή των εικόνων δεν επιτρέπει στα παιδιά την κατανόηση του περιεχομένου τους, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία τηλεοπτικής συσκευής στα παιδικά υπνοδωμάτια.

ΠΑΙΔΙΑ 3-10 ΕΤΩΝ

Τα παιδιά τριών έως πέντε ετών δεν πρέπει να βλέπουν περισσότερο από μισή ώρα την ημέρα και μόνο παιδικά προγράμματα της ηλικίας τους. Παιχνίδια στο υπολογιστή επιτρέπονται μετά το 4ο έτος της ηλικίας τους και για ελάχιστο χρόνο. Όχι περισσότερο από μια ώρα την ημέρα τηλεόραση, συνιστούν οι ειδικοί για τους 6χρονους.

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά κινδυνεύουν να γίνουν «μόνιμοι τηλεθεατές», αν παρακολουθούν περισσότερες από 3 ώρες τηλεόραση την ημέρα. Οι γονείς οφείλουν να ορίσουν ένα σαφές χρονικό πλαίσιο για την τηλεθέαση και τη χρήση υπολογιστή. Ως σήμα κινδύνου πρέπει να εκληφθεί η περίπτωση που τα παιδιά ή οι έφηβοι αρχίζουν να παραμερίζουν άλλα ενδιαφέροντα ή να απομακρύνονται από τους φίλους τους.

Πηγή : www.thessmama.gr

 

iFeelKid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας