ifeelkid

From the blog

sakoulakia-zip

Ξεστόλισμα και οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων

Το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το περιμένουμε κάθε χρόνο πώς και πώς. Μπορεί η διαδικασία του στολίσματος, μαζί με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, να είναι χρονοβόρα, αλλά είναι από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες της χρονιάς.

Το ξεστόλισμα όμως… Το ξεστόλισμα είναι μια άλλη ιστορία. Είναι βαρετό, είναι ενοχλητικό, είναι κουραστικό. Μια μικρή ικανοποίηση την νιώθουμε βέβαια τελικά, όταν όλα μπουν στα κουτιά τους, αλλά το άδειο σπίτι είναι σαν μιλάει και να λέει: “Το πάρτυ τελείωσε. Ώρα για δουλειά!”

Παρ’ όλα αυτά καθώς πλησιάζουν οι μέρες που θα ξεστολίσουμε, θα μοιραστούμε μαζί σας κάποια tips οργάνωσης Χριστουγεννιάτικων που εφαρμόζουμε και βοηθάνε πολύ
1. Κουτιά αποθήκευσης

Αν κι εσείς διατηρείτε τα στολίδια σας σε χαρτόκουτα και θέλετε να τα αλλάξετε αλλά δεν έχετε budget για αγορά κουτιών αποθήκευσης, μπορείτε να τα αγοράσετε σταδιακά. Δυο-τρία για τα πιο εύθραυστα φέτος, άλλα δυο-τρία του χρόνου και τελικά θα τα αντικαταστήσετε όλα. Κάπως έτσι είχα κάνει κι εγώ.

2. Τσάντα αποθήκευσης για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν το αρχικό κουτί στο οποίο αγοράστηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει αρχίσει να παλιώνει και να σκίζεται, έρχεται η στιγμή για άλλες επιλογές αποθήκευσης. Μία ωραία επιλογή είναι οι ειδικές τσάντες αποθήκευσης για τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένες, αλλά αν ψάξετε στο Internet θα τις βρείτε. Προσοχή να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να σιγουρευτείτε ότι το μέγεθος είναι κατάλληλο για το δικό σας δέντρο και κυρίως τα reviews άλλων πελατών για να δείτε κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα.

3. Φωτάκια

Αααα… φωτάκια… Πρωταγωνιστούν στη μαγική ατμόσφαιρα του σπιτιού, αλλά αν δεν προσέξει κανείς πώς να τα αποθηκεύσει, θα ταλαιπωρηθεί όταν έρθει η ώρα να τα ξαναχρησιμοποιήσει. Το μυστικό για να τα αποθηκευτούν χωρίς να μπλεχτούν είναι να τυλιχτούν γύρω από κάποιο αντικείμενο. Οι καλύτερες ιδέες είναι οι εξής:

✔ Χαρτόνι
Κόβετε ένα χαρτόνι στη διάσταση της επιλογής σας και τυλίγετε τα φωτάκια. Αν φτιάξετε και μία-δυο σχισμές στις άκρες του χαρτονιού ώστε να σφηνώσετε το καλώδιο είναι ακόμα καλύτερα!

✔ Κρεμάστρα Ρούχων
Ποιος είπε ότι οι κρεμάστρες ρούχων είναι μόνο για τα ρούχα; Επιλέξτε μία για τα φωτάκια, σε κόκκινο ή σε πράσινο χρώμα!

✔ Κύλινδρος από ρολό κουζίνας
Απλό και εύκολο!

✔ Ειδικές θήκες αποθήκευσης για φωτάκια
Υπάρχουν ειδικές “θήκες” αποθήκευσης για τα φωτάκια! Τις βρήκα τυχαία μια χρονιά εκτός εποχής και τις προμηθεύτηκα. Πολύ βολικές!

4. Σακουλάκια zip

Τα χρησιμοποιώ για να αποθηκεύσω στολίδια που θέλω να παραμείνουν ομαδοποιημένα. Για παράδειγμα στην κουζίνα κρεμάμε κάποιες γιρλάντες στις οποίες κρεμάμε μικρά στολιδάκια. Αυτά τα μικρά στολιδάκια δε θέλω να ανακατευθούν με τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να είναι εύκολο να ξανακρεμαστούν την επόμενη χρονιά και έτσι αποθηκεύονται σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι.

5. Ξεκαθάρισμα

Αν τυχόν υπάρχουν στολίδια που δε σας αρέσουν πια (τα οποία πιθανόν ούτε καν τα βγάζετε από το κουτί για να τα στολίσετε) δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε! Χαρίστε τα ή ανακυκλώστε τα. Ο χώρος σας είναι πολύτιμος και τώρα είναι ιδανική στιγμή για ξεκαθάρισμα.


6. Άλλες ιδέες

✔ Αν έχετε ιδιαίτερα εύθραυστα αντικείμενα (όπως εμείς έχουμε το εικονιζόμενο στολίδι φτιαγμένο από γύψο), μην πετάξετε το αρχικό κουτί συσκευασίας ή τυλίξτε το με το ειδικό πλαστικό συσκευασίας με τις φούσκες.

✔ Οι μικρές στρογγυλές γυάλινες μπάλες, μπορούν να αποθηκευτούν μέσα σε πλαστικά ποτήρια που έχετε κολλήσει πάνω σε χαρτόνι.

✔ Το πολύπριζο στο οποίο μπαίνουν τα φωτάκια του δέντρου, μπορείτε να το αποθηκεύσετε μαζί με τα στολίδια (αν περισσεύει) για να μην το ψάχνετε κάθε χρόνο όταν ανοίγετε τα κουτιά.

✔ Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε να τα γλυτώσετε όλα αυτά υπάρχει και η υπέρτατη λύση, την οποία έχει δημοσιεύσει το mashable (via cultculturee). Και ξενοιάσατε!

olokliro-dentro

Πηγή : www.aspaonline.gr

iFeelKidwww.ifeelkid.grkids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας