ifeelkid

From the blog

Ψυχρα κι αναποδα, τραγουδιστα

Ψυχρά κι Ανάποδα, Τραγουδιστά

Ψυχρά κι Ανάποδα, Τραγουδιστά
(Frozen Sing Along)

 

Θα το (ξανά)δείτε και θα πείτε κι ένα τραγούδι! Το Ψυχρά κι Ανάποδα, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού) περιπέτεια της Disney, και πρώτη στο box office των animation films όλων των εποχών, έρχεται σε νέα version, ακόμα πιο τραγουδιστή. Αυτή τη φορά η ταινία γίνεται μια μοναδική εμπειρία, που εμπλέκει ενεργά μικρούς και μεγάλους, στην αγαπημένη ιστορία με τους αξέχαστους ήρωες. Κάντε πρόβες με τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών και ελάτε να τα τραγουδήσετε στους κινηματογράφους.


Τραγουδιστά!

 

Ψυχρά κι Ανάποδα, ξανά

Το Ψυχρά κι Ανάποδα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα από χιόνι και πάγο με κρυστάλλινη καθαρότητα, το οποίο ανταγωνίζεται επάξια τα εύστοχα τραγούδια που στολίζουν τη δράση και χτίζουν έξυπνα τους χαρακτήρες. Η ταινία χαρακτηρίζεται από ευαισθησία αλλά και γερές δόσεις δράσης που θα αιφνιδιάσουν με μια ανατρεπτική κορύφωση, επαναπροσδιορίζοντας τη μοίρα των πριγκιπισσών της Disney. Όσο για τους πρίγκιπες, κι εδώ το τοπίο μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με πρώτη και καλύτερη ότι το άσπρο άλογο έχει πια αντικατασταθεί από έναν ταπεινό τάρανδο. Την παράσταση κλέβει ένας ανθρωπόμορφος χιονάνθρωπος που στα πρότυπα ενός Δον Κιχώτη, ονειρεύεται να κάνει αιώνιες καλοκαιρινές διακοπές. Κάτω από την ομπρέλα της Disney χωράνε ολοένα και περισσότεροι αξέχαστοι ήρωες.

Ψυχρά κι Ανάποδα, τραγουδιστά

Πίσω από το βραβευμένο με Oscar τραγούδι “Τα Ξεχνώ” (Let it go), αλλά και την αγαπημένη μουσική της ταινίας κρύβεται ο πολυβραβευμένος συνθέτης Christophe Beck. O ίδιος λέει χαρακτηριστικά “Στα animation, σε αντίθεση με τις live action ταινίες, η μουσική είναι ουσιαστικό κομμάτι της εξιστόρηση, είναι αυτή που κάνει την ουσιαστική δουλειά στο συναισθηματικό επίπεδο’’.

Στην ταινία ακούγονται 8 τραγούδια σε σύνθεση των Kristen Anderson-Lopez (In Transit, Winnie the Pooh) και του βραβευμένου με Tony Robert Lopez (The Book of Mormon, Avenue Q), τα οποία ενορχηστρώνονται από 80μελή ορχήστρα.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το βραβευμένο με Όσκαρ «Τα Ξεχνώ» (Let It Go) που σηματοδοτεί τη στιγμή που η Έλσα αυτοπροσδιορίζεται σαν οντότητα. Η Έλσα βρίσκει τη δική της ταυτότητα και αποδέχεται επιτέλους τη δύναμη της και τις μαγικές της δυνάμεις. Αντί να της κρύβει, όπως έκανε μια ζωή, τις απελευθερώνει. Τα τραγούδια της Έλσας στην ελληνική version μεταγλωττίζει η Σία Κοσκινά με την πολύ ιδιαίτερη φωνή και το μοναδικό προσωπικό της ύφος.

Αντίστοιχα, για τον χαρακτήρα και την προσωπική διαδρομή της Άννας οι συνθέτες έγραψαν το «Τα Όνειρα Μου Ζωντανεύουν» (For The First Time Ιn Forever). Το τραγούδι εκφράζει την επιθυμία της Άννας να συνδεθεί με την αδελφή της παρ’ όλο που οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν διαρραγεί.

Να μην ξεχνάμε βεβαίως την αξιαγάπητη προσωπικότητα του χιονάνθρωπου Όλαφ, ο οποίος τρελαίνεται όχι μόνο για τις αγκαλιές αλλά και για τα καλοκαίρια. Η σκηνή της γνωριμίας του με την Άννα και τον Κριστόφ είναι μια από τις πιο αξέχαστες και αστείες στιγμές της ταινίας, ντυμένη με τις μοναδικές τζαζ πινελιές του τραγουδιού «Καλοκαίρι», σε μια μοναδική ερμηνεία στην ελληνική μεταγλώττιση από τον Πάνο Μουζουράκη.

«Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό μουσικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. Και το πέτυχε…

18 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Τραγουδιστά!

Credits:
Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee
Σενάριο (βασισμένο σε παραμύθι του Hans Christian Andersen): Jennifer Lee, Shane Morris
Executive Producer: John Lasseter
Ακούγονται: Σία Κοσκινά, Πάνος Μουζουράκης, Φοίβος Ριμένας, Δημήτρης Μάριζας, Βάσια Ζαχαροπούλου, Κώστας Δαρλάσης, Κώστας Μπακάλης, Χρήστος Συριώτης, Ηλίας Ζερβός, Χαρά Ζησιμάτου, Μαρία Πλακίδη, Αλέξανδρος Ζουλιώτης
Σκηνοθεσία Διαλόγων: Μαρία Πλακίδη
Διάρκεια: 102’

iFeelKid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας