ifeelkid

From the blog

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κριθαράκι κοκκινιστό με φέτα και βασιλικό

Το κριθαράκι, κοκκινιστό, είναι ένα φαγάκι πολύ εύκολο στο να το προετοιμάσεις, πολύ γευστικό, σε βγάζει από την σπαζοκεφαλιά του
“τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;” και αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Αυτομάτως λοιπόν συγκαταλέγεται στη λίστα των… “happy, comfort food”.

Δες τι  χρειάζεσαι για να το φτιάξεις κι εσύ.
3 κ σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ γλ ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
μερικά κλωναράκια βασιλικό
2 κούπες κριθαράκι
2 κούπες χλιαρό νερό*
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

Σωτάρεις στο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι, μέχρι να καραμελώσει,  κι ύστερα το σκόρδο. Προσθέτεις το κριθαράκι κι ανακατεύεις καλά για ένα λεπτό περίπου. Στη συνέχεια προσθέτεις τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι-πιπέρι και το βασιλικό. Συνεχίζεις το ανακάτεμα  προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Για να βράσει το κριθαράκι θα χρειαστεί ν’ ανακατεύεις γύρω στα 13 -15 λεπτά. Όταν έτοιμο, ρίξε τη φέτα και συνέχισε ν’ ανακατεύεις για 1- 2 λεπτά ή μέχρι η φέτα να ενσωματωθεί στο κριθαράκι. Αυτό ήταν!
Σερβίρεις και γαρνίρεις με έξτρα τριμμένη φέτα και φυλλαράκια βασιλικού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με αγάπη
Mamatsita

Tip1: *Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις περισσότερο νερό. Αυτό εξαρτάται από το πόσο al dente προτιμάς τα ζυμαρικά σου.
Tip2:  Μπορείς να διαλύσεις στο χλιαρό νερό ένα κύβο λαχανικών ή ένα κύβο κοτόπουλο.
Tip3:  Μπορείς αν θέλεις να “σβήσεις” το κριθαράκι μ’ ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο πριν προσθέσεις τη ντομάτα.

Αν θέλεις να πάρεις και άλλες ιδέες: Mamatsita.com

1 comment

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας